X
تبلیغات
محیط زیست و منابع طبیعی ایران - ميوه ها

محیط زیست و منابع طبیعی ایران

Iran Environment & Natural Resources

هلو و خواص درمانی آن

درخت هلو درختی است زیبا ولی کم دوام و عمر ان ۵ یا ۶ سال است و می توان انرا با درخت بادام یا الو یا زرد الوو شفتالوپیوند زد.برگ های ان دراز و دندانه دار بوده با گلهای درشت به رنگ صورتی و مانند بعضی از گیاهان قبل از بیرون امدن برگ گل میدهد و منظره زیبا و جالبی دارد .

میوه ان از نوع شفتالو ولی درشت تر و پر اب و شیرین با هسته سخت و درشت می باشد.از درخت هلو نوعی انگم ترشح می شود که دارای ماده لاکتوز بوده و پوست درخت دارای تانن است در تمام قسمتهای درخت هلو گلوکزید سمی موسوم به (امیگدالین)وجود دارد که در مغز هسته بادام تلخ و در دانه و جوانه یا اعضا بعضی گیاهان نیز موجود است .هلو دارای مواد قندی زیاد و اسید های الی ازاد مانند اسید سیتریک و اسید وینیک و اسید مالیک و مواد ازته و هیدروکربنه و مواد چرب و برم و کاروتن و ویتامین B,cمی باشد.
در برگ هلو قند های ساکاروز و کستروز و ماده لوروسرازین وجود دارد.
مغز هلو:دارای دیاستاز هایی به نام امولسین و کونگلوتین و روغنی شبیه به روغن بادام تلخ است.علاوه بر میوه این درخت می توان از برگ و گل و مغز ان در مصارف درمانی بهره برد.
مصرف جوشانده برگ ان برای درمان بیماری صرع مفید است.گل های درخت را در اب دم کنید و اب خالص ان را برای لینت مزاج بخورید درد اعصاب را تسکین می دهد . گل خشک و برگ خشک هلو را بقدر دو قاشق سوپخوری در یک لیتر اب بجوشانید و پس از صاف کردن اب خالص ان را در فاصله غذاها سه استکان بخورید تب بر است.
البته برگ گل و مغز هلو به علت دارا بودن امیگدالین اثر سمی دارند و مصرف زیاد و مداوم ان ها موجبات مسمومیت را فراهم می سازد .

 درخت هلو از قدیم الایام در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . درقرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می شده است . برگ درخت هلو را برای بیماری صرع و سنگینی گوش ، پوست درخت هلو را برای رفع بوی بد دهان و مغز هسته آنرا برای رفع سردرد و اختلالات دستگاه هضم ،‌قرس و رفع بیماریهای ادراری بکار می رود.
درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که دارای شاخه های زیادی می باشد . برگهای آن بیضی شکل و دراز ودارای کناره های اره ای است . گلهای هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گلهای هلو برنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و برنگ طلایی و سرخ که روی آنرا کرکهای زیادی پوشانده است می باشد . هسته هلو بسیار سخت است و دارون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است .

ترکیبات شیمیایی:
گل و مغز هسته هلو دارای امیگدالین می باشد . برگها و شاخه های هلو دارای امیگدونیتریل و فلاوونول گلیکوسید است .

مغز هسته سمی است و مصرف مدام آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدار کمی هسته هلو مصرف می شود و آنهم باید تحت نظر پزشک باشد.

در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است:
آب ۸۸ گرم ویتامین آ ۱۴۰۰ واحد انرژی ۳۵ کالریویتامین ب ۱ ۰/۰۲ میلی گرم فسفر ۱۷ میلی گرم ویتامین ب ۲۰/۰۵میلی گرم پتاسیم ۲۰۰ میلی گرمویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم کلسیم ۸ میلی گرم ویتامین ث ۷ میلی گرمآهن ۰/۵ میلی گرم نشاسته ۹ گرم

ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .

خواص داروئی:
· هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود.

· برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید .

· هلو در افرادیکه گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود .
· روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است .
· روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد .
· برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.
· خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند .
· مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفیه می کند .
· مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است .
· جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفی است پوست را با این دم کرده بنوشید .
· برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید .
· دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود .
· هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید .
· برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید.
· بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید برای طراوت و جوان کردن پوست هلو را پوست کنده وله کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدنی بشوئید
· برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بمالید .
· جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد .
· خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند .
· برای وزن کم کردن هلو بخورید .
· کسانیکه زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند .
هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط براینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود .
· جوشانده گل هلو کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .
· خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
اگر خانم های باردار می خواهند بچه زیبایی داشته باشند ، هلو بخورند
مضرات :
- هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یازنجبیل بخورند
- هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند . برای اینکه ایجاد نفخ نکند ، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد

+ نوشته شده در  شنبه 24 مهر1389ساعت 9:6  توسط یاس سپید  | 

خواص خرما

يك ميوه و يكصد فايده و خاصيت

(خرما: بهترين ميوه و كامل ترين غذا )

مقدمه

درخت خرما از قدیمی ترین درختانی بوده که توسط بشر شناخته  شده و از آن استفاده های متعددی می شود.بسیاری از محققین معتقدند که بشر از 7000سال قبل خرما را می شناخته و از آن استفاده می نموده است.چنانجه از آثار به جای مانده از تمدنهای قدیمی و سومریها مشهود است.

درخت خرما بعد از گذشت 5-4سال ثمر میدهد و حدود 150-100سال عمر میکند.حدود 450نوع خرما در دنیا شناخته شده است تعداد درختان نخل موجود در دنیا بیش از 110 میلیون اصله نخل برآورد شده است که در بیش از 800 هزار هکتار کاشته میشود.

تولید خرما،جزءمهمی از در آمدهای اقتصادی بسیاری از کشورها خصوصاً برخی کشورهای اسلامی به حساب می آید.کشورهای عراق،عربستان و ایران،...از مهمترین تولید کنندگان و صادر کنندگان خرما در دنیا به شمار میروند.

امروزه استفاده های غذایی،دارویی،و صنعتی متعددی از خرما میشود،و مصرف آن در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها قرار دارد،به طوری که تولید سالیانه خرما در جهان حدود 000/200/3تن برآورد شده است.

õجایگاه خرما در قرآن

P       خرما سلطان میوه ها و مواد غذایی است

با توجه و دقت درقرآن کریم به یک قاعده ی مهمی پی می بریم و آن این است که:

اگر بخواهیم به اهمیت چیزی پی ببریم از نظر آماری به تعداد ذکر آن در قرآن کریم توجه می کنیم و با گونه های دیگر از همان صنف مقایسه میکنیم:

حال با توجه به این قاعده متوجه می شویم که خرما و رطب در قرآن کریم 21 مرتبه ذکر شده است، که در مقایسه با سایر میوه ها و مواد غذایی ، از همه بیشتر نام برده شده و جایگاه اول را دارد،به عبارت دیگرسلطان میوه وموادغذایی است.

خرما،غذایی کامل:

خرما تنها میوه ای است که خداوند در قرآن کریم از آن به عنوان(رزق)نام برده است،خداوند در سوره ی(ق آیه ی 11-10)می فرماید :"والنخل باسقاتٍ لها طلع نضیدٌ رزقاً للعباد"...(درخت خرمای بلندی که دارای شکوفه های متراکم و منظمی است،رزق و روزی بندگان قرار داده شده است).

رزق به مواد غذایی گفته می شودکه کامل باشد و نیازهای جسمی را برطرف نماید.

خرما جزء غذاهای اصلی انسان است

خداوند در سوره عبس آیات 32-24که گروههای غذایی را نام می برد،خرما را یکی از آنها ذکر کرده است(قندهای طبیعی)که دلیل بر اهمیت آن است (و زیتوناً و نخلاً)

جایگاه خرما در سنت رسول الله صلّی الله علیه و آله وسلّم

خرما از سوء تغذیه جلوگیری می کند.

در واقع سوء تغذیه عامل اصلی بسیاری از بیماریها به شمار می رود،به همین خاطر رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم تشویق می فرماید که از خرما استفاده کنیم تا دچار سوء تغذیه نگردیم.

می فرماید:(بیتٌ لا تمر فیه جیاع اهله،جیاع اهله(صحیح بخاری)

یعنی خانه ای که خرما در آن نباشد،اهل آن خانه گرسنه اند،2 مرتبه فرمود- یعنی نیازهای غذایی آنها-املاح و ویتامین،به طور کامل تأمین نشده و دچار سوءتغذیه شده اند.

صبحانه با خرما:

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در حدیثی ارشاد می فرماید که صبحانه خرما مصرف کنید تا دچار بیماری و ناراحتیهای روانی و عصبی نشوید.

می فرمایند):مَن تصبع سبع تمرات لم یضره ذلک الیوم سم ولاسحر)

کسی که صبحانه هفت عدد خرما بخورد درآن روز دچار سم (بیماری جسمی)وسحر(بیماری روحی)نمی شود.

اما چرا صبحانه خرما؟

از آنجا که غذای مغز گلوکز خالص است وگلوکز در شیرینی جات طبیعی مثل خرما عسل وانگوروجود دارد،لذا بسیارمناسب است برای اینکه در طول روز فعالیت فکری ومغزی انسان به درستی انجام پذیردواختلالی در سلسله اعصاب رخ ندهد،صبحانه خرما یاعسل یاشیرینی های دیگرطبیعی مصرف کند،چنانکه پیامبرصلی الله علیه وسلم چنین عمل کرد.

درجدیدترین تحقیقات تغذیه شناسان نیز اثبات شده است که بهترین غذا برای صبحانه شیرینی جات ومیوه جات شیرین طبیعی می باشد.

-         پیامبراکرم صلی الله علیه وسلم،نوزادان را به وسیله خرما تحنیک می فرمود:یعنی خرما رانرم می نمودوبه دردهان کودک می مالیده که این کاردلالت براهمیت خرما وارزش غذایی آن دارد.

-         پیامبراسلام انسان مؤمن را به درخت خرماتشبیه می کند :چه ازنظرمنافع متعددآن وچه از نظراستقامت وتحمل ناملایمات وچه ازنظرجنبه های دیگر.

 

-         مراحل رشد ونموخرما:

1-مرحله جنین: زمانی است که شکوفه هادردرون (طاره)قراردارد،وقتی شکوفه کمی رشدنمودند وآمادگی برای تلقیح ایجادشدطاره شکاف برمی داردوشکوفه ها متولد می شوند .

2- مرحله طلع:هنگامی که شکوفه هابعدازشکافته شدن طاره آشکارمی گردد:طلع گفته می شود:تلقیح یا(اباردادن)دراین مرحله صورت می گیرد.

3-مرحله خلال(خلالو)ثمره ای که زیادبزرگ نشده وبه رنگ سبزاست دراین مرحله ثمره بیشتر حالت مدوردارد.

4-  بلح:دراین مرحله ثمرباوزن وحجم میوه زیادشده وتقریبا شکل اصلی (همان نوع را به خودمی گیرد)ولی هنوزرنگ آن سبزاست.

5-  بُسر:(خارک)دراین مرحله میوه رنگی می شودورنگهای زردوقرمز را به خودمی گیرد.

6-  رطب: مرحله ای است که میوه کاملاَ رسیده ونرم شده وشیرین وآبداراست.

 

7-  خرما:آخرین مرحله است،دراین مرحله میوه مقدارآب خودراازدست داده وبه شیرینی آن افزوده شده وآماده ذخیره سازی است واگرذخیره شودخراب نمی شود.

اهمیت خرما:

ارزش غذایی خرما:

خرما درهرم تغذیه اهمیت زیادی داردوازارزش غذایی والایی بر خورداراست به طوری که می توان گفت خرما هم غذاست وهم دوا وهم قابلیت ذخیره سازی ونگهداری را دارد.ومی توان بیش ازیک سال آن را ذخیره نمودبدون اینکه خاصیت وارزش غذایی خودراازدست بدهد.خرما ودرخت خرمامانند معدنی است که انواع غذا ودوا را می توان ازآن تهیه کرد .

خرما بهترین غذابرای مناطق گرمسیروبیابانی است:هم به این دلیل که عطش را فروکش می کندوهم به این دلیل که سریع املاح وموادازدست رفته را جایگزین می کند وانرژی لازم را برای فعالیت فراهم می آورد.

با توجه به اهمیتی که بشربرای خرماقائل بوده برای تمام اجزاء وقسمت های مختلف خرما ودرخت خرما درزبان ها وفرهنگ های مختلف اسم های خاصی وضع شده است،به عنوان مثال درزبان عربی بیش از60اسم ودرزبان فارسی ومحلی بیش از40اسم برای اجزای مختلف آن وجوددارد.

ازطرف دیگربراساس تحقیقات انجام شده خرما کامل ترین غذاهاست زیراتقریبا همه ویتامین ها واملاح معدنی را دارامی باشد:

ویتامین ها یA-E-C-D وهمچنين ویتامین های گروه Bدرخرماوجوددارد.

همچنین خرماشامل:پروتئین،چربی،کربوهیدرات،سدیم،پتاسیم،منیزیم،کلسیم،آهن فسفر،کلر،ید وکاروتین واسیدهای آمینه به نسبت های متفاوت می باشد. بنابراین می توان گفت: هیچ میوه یا موادغذایی وجود ندارد كه این همه مواد واملاح را داشته باشد.

.البته ازمتون قرآن وحدیث نیزاستنباط می شود،که خرماغذای کاملی است ونیازهای غذایی انسان رابرطرف می کند،چنانکه خداوند درقرآن آن را رزق نامیده وپیامبرصلی الله علیه وسلم هم فرموده:اگردرخانه خرمانباشداهل آن خانه گرسنه اندیعنی نیازهای غذایی بدن آنها برآورده نشده است .

ام المؤمنین عایشه نیزروایت می کندکه چندهلال سپری می شدولی درخانه پیامبرصلی الله علیه وسلم آتشی برای پخت وپزروشن نمی شد،سؤال شدپس شما چه می خورید؟  فرمود:خرماوآب مگراین که هرازچندگاهی همسایه ها برای پیامبرصلی الله علیه وسلم شیرمی آوردندوپیامبرآن رامی نوشید.

ازطرف دیگرتجارب وگفتارسالخوردگان نیز گویای این مطلب است به طوری که آنها بیان می کند درسال های قحطی افرادی بودند که ماهها فقط باخوردن خرماوآب زنده مانده اندالبته این مطلب درعصرحاضرنیز به اثبات رسیده،زیرا افرادی هستندکه چهل روزفقط آب وخرما خورده اند بدون اینکه دچارسوء تغذیه یا مشکلی شوند.

جدیدترین تحقیقاتی که درآلمان انجام شده مقدارعناصروویتامین های موجوددرصد گرم خرمارا به شرح زیربیان کرده است.

کالری                384گرم             ویتامین         A50میکروگرم

آب                   5/22 گرم          ویتامین 1B         36./میکروگرم

پروتئین              2/2  گرم           ویتامین B2       073/میکروگر

چربی                 53/ گرم             نیکاتامید          2/2 میکرو

کربوهیدرات          9/72 گرم           پانئونیک           8میکرو

املاح معدنی         82/1گرم          ویتامین 6B      13میکرو

سدیم                       35میلی گرم       ویتامین C         2میلی گرم

پتاسیم                      648میلی گرم      گلوکز             4/14 گرم

منیزیم                       50میلی گرم       فروکتوز           9/17گرم

کلسیم                     59میلی گرم      ساکاروز           7/37گرم

آهن                       9/1 میلی گرم

فسفر                       63میلی گرم

کلرید                       117میلی گرم

ید                           0/1 میکروگرم

کاروتین                    028/ میلی گرم

 

 

 

ارزش اقتصادی خرما:

 

  با توجه به ارزش غذایی والایی که خرما از آن برخوردار است؛ازنظراقتصادی اهمیت زیادی دارد به طوری که هم اکنون تولیدوصادرات خرما جزء مهمی ازاقتصادبسیاری ازکشورها خصوصا برخی کشورهای اسلامی به حساب می آید.تولیدسالیانه خرمادرجهان حدود000/ 200/3تن می باشد.امروزه استفاده های غذایی ،دارویی وصنعتی متعددی ازخرما می شود.

 

   آنچه مایه تأسف است این که بسیاری ازافرادازارزش واهمیت خرما ونقش آن درسلامتی افرادوخانواده بی اطلاعند ،اگرتوسط رسانه ها ودولت ها دراین زمینه تبلیغات واطلاع رسانی کافی صورت بگیرد،وکارخانه هایی به وجود بیاید که انواع مشتقات خرما راتولیدنماید،ودرصنعت تولیدات موادغذایی ازآن استفاده کنند،علاوه براشتغال زایی ضامن سلامتی افرادجامعه خواهد بود.باتوجه به اینکه امروزه مضرات بی شمارقندوشکرآشکارشده به طوری که علت و زمینه سازبسیاری ازبیماری ها به شمارمی آیدوهیچ گونه ارزش غذایی ندارد، بسيار مناسب است که مردم به جای مصرف بی رویه قندوشکرازشیرینی جات طبیعی مثل خرما، عسل ،کشمش وغیره استفاده کنند که هم ارزش غذایی آن بالاست وهم ازسوءتغذیه وازبسیاری ازبیماری ها پیشگیری به عمل می آید.

علاوه برخواص خرما ازکلیه اجزاء وقطعات درخت خرما نيزاستفاده های متعددی می شودبه عنوان مثال ازشاخه های آن درساخت انواع سبد،زنبیل،حصیرووسایل دیگراستفاده می شودازلیف وچوب وتنه خرما درصنعت چوب ونئوپان استفاده می شودکه اگرباتوجه به پیشرفت های علمی وصنعتی ازآن به درستی بهره برداری شودمی تواند درتوسعه وشکوفایی اقتصادی نقش مهمی داشته باشد .

 

خواص و ویژ گی های خرما:

 

-         خرما موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شودبنابراین ازبسیاری ازبیماری هاجلوگیری به عمل می آورد.

-         منبع مهمی برای تأمین انرژی بدن است زیرا مقدارزیادی قندمیوه – فروکتوزرا دارد.

-         خرما غذای مغزوسلول های عصبی می باشدزیرا حاوی گلوکزوفسفرمی باشدوموجب نشاطوسرحالی می شود.

-         مصرف مستمرآن موجب رفع کم خونی می شودزیراآهن فراوان دارد.

-         شبکوری رامعالجه می کندچون ویتامینA,دارد ورطوبت چشم راحفظ می کند.

-         ازمبتلا شدن به سرطان جلوگیری می کندزیرا حاوی منیزیم می باشد.

-         موجب استحکام استخوان ودندان ها می شودزیرا حاوی ویتامینDوفسفراست که موجب جذب کلسیم می شود.

-         اگرباروغن زیتون یاکله جوش خورده شودبرای درمان زانودرد،کمردردوپوکی استخوان بسیارمفیداست.

-         پاک کننده روده ها ودافع سموم بدن است.

-         به خاطرداشتن ویتامینEو... ازسقط جنین جلوگیری می کند.

-         خرما با ایجادحرارت زیاد باعث ازبین رفتن رطوبت هایی که درقسمت نای تجمع یافته ومحیط مناسبی برای رشدمیکروب ها فراهم کرده راازبین می بردبه همین دلیل خرما بهترین درمان کننده بیماری های بدخیم است.

-         خرما از بافت ها دربرابرعفونت ها- خصوصاَ عفونت های مخاطی محافظت می نماید وبرای رشد ونموبدن مفیداست به دلیل اینکه ویتامین Aدارد.

-         خستگی واختلالات قلبی رابرطرف می کند.

-         ازتحلیل عضلات وکم حجم شدن آنها جلوگیری می کند.

-         خرما به دلیل داشتن پتاسیم ومنیزیم درتعادل یون های بدن نقش مؤثری دارد.

-         موجب شستشوی خون ازموادزائدمی شود.

-         رطوبت بدن را جذب کرده ومانع تجمع چربی می شود.

-         سبب می شود کبدبه طورطبیعی کارکند.

-         به دلیل داشتن پتاسیم اززخم معده پیشگیری می کند.

-         مفیدبرای سوء هاضمه وناراحتی تنفسی (آسم).

-         موجب سلامتی مخاط بینی وحلق می شود.

-         مفیدبرای فکروافزایش حافظه.

-         خرماعطش را فروکش می کند. بنابراین برای مناطق گرمسیری بسیارمناسب است.

-         موجب تقویت قوای جنسی می شود.

-         اگرمردوزن سه ماه قبل ازانعقادنطفه درشب هفت دانه خرما بخورنداگرفرزندی نصیبشان شود به اذن الله پسرخواهد بود.

-         موجب برطرف شدن استرس،اضطراب وعصبیت می شود به دلیل داشتن ویتامین های گروه B

-         موجب تقویت عضلات می شود.

-         خرما پیری را به تأخیرمی اندازد.

-         اگرمستمراَ صبحانه خورده شودموجب ازبین رفتن کرم های روده می شود.

-         موجب تنقیه ریه می شود.

-         موجب پیشگیری از:ریزش مو،ترک لب،تکه شدن ناخن ها،فلج شدن وبیماری های کبدی می شود.

-         برطرف کننده خستگی،سستی وبی حالی می باشدزیراموادآن زودجذب بدن می شود.

-         فشارخون راتنظیم می کند.

-         كولن(روده بزرگ)راپاک می کند.

-         جوشانده خرما           رفع گلودردوسرفه

-         خرما + پرتقال              رفع ورم معده

-         دم کرده خرما + شنبلیله            رفع تب های بلغمی

-         خرما+ شنبلیله             اضافه شدن وزن

-         شیره خرما+ شیره انگور+مغزگردو:  هرروز یک قاشق            کمک به رفع نازایی درزنان

-         خرما + شنبلیله پخته        درمان جرب

-         بواسیر              پودر هسته خرما باروغن زیتون مخلوط کرده وبه محل بمالند.

-         مفیدجهت:سیاه سرفه،خشکی مو،غلبه بلغم،سرماخوردگی ،ناراحتی پروستات،ضعف بدن،مسمویت،کمردرد،کم خونی،روماتیسم،نقرس،زیادی اسیداوریک،یبوست،گواتر،سل،سرطان،رفع آروغ،ناراحتی شنوایی،افزایش شیرمادران،افزایش اسپرم،جوش های غرورجوانی،صرع،MS،آرترید،روماتئید،ضعف شنوایی وبینایی،اسهال مزمن،سیاتیک،ضعف کلیه،مشکلات ریوی

 

 

خواص طارونه وبلح(پُدِز)

 

نه تنها خرما این همه فایده وخواص دارد،بلکه مراحل قبل ازرسیدن ونضج خرما نیزفوائدخاص خودرادارد،که به عنوان نمونه به دومرحله ازآن اشاره می کنیم.

خواص طارونه" معمولاَ به صورت عرق استفاده می شودکه ازطاره وشکوفه خرما عرق گیری می شود"

-         مسکن اعصاب

-         خواب آوروآرام بخش

-         اشتهاآور

-         مفیدجهت دردمفاصل،روماتیسم،آرتروز،تقویت قوای جنسی

 

خواص بلح(پُدِز)

 

-         تأخیرپیری

-         تقویت کبد

-         دفع سنگ کلیه

-         محافظت ازرطوبت چشم

-         مفیدبرای مثانه

-         افزایش قدرت باروری

-         معالجه ضعف جنسی

-         معالجه سیاه سرفه         دم کرده آویشن + بلح

 

خرماوزنان وزایمان

 

پیامبراکرم صلی الله علیه وسلم می فرماید:( اطعموانساءکم التمرفإن من کان طَعامه التمرخرج وَلدَهاحَلیماَ)

"به زنان باردارخرما بدهید،چراکه زنانی که غذایشان خرما باشدفرزندشان بردبار(   )خارج می شود"

-         بنابراین خرما بهترین غذا برای زنان بارداراست: تنظیم فشارخون زنان حامله

-         خرماوتسهیل زایمان:

درقرآن کریم ذکرشده که هنگامی که دردزایمان حضرت مریم شروع شد،خداوند به اوامرکردکه ازرطب بخورد،اکنون مشخص شده که خرما هرمون پتوسین دارد،همچنین ماده ای شبیه اکسی توسن دارد که موجب انقباض عضلات رحم شده وزایمان را تسهیل می نماید.

-         خرما موجب کاهش خونریزی بعدازولادت می شود.

-         خرما ازتب نفاس جلوگیری می کند.

-         موجب افزایش شیرمادران می شود.

خرما و کودکان

-         درمغزکودکان ماده ی سیروتین وجودداردکه موجب آرامش می شود،کمبودآن موجب اضطراب بی خوابی،پرخاشگری،بی قراری می شودکه با خوردن خرما یا رطب این کمبودبرطرف می شودوآرامش را به کودکان برمی گرداند.

-         رفع کمبودآهن درکودکان( کم خونی)به دلیل داشتن آهن

-         موجب ازدیاد وزن کودکان شده وضعف آنهارابرطرف می کند(خرما+ شنبلیله)

-         موجب افزایش فعالیت فکری ومغزی کودکان شده ودریادگیری تأثیرمثبتی دارد.

ویژگی های خرما:

-         خرما غذای کاملی است : همه املاح وویتامین هارادارد.

-         میکروب ها نمی توانند در خرما رشد کنند،زيرا شيريني خرما میکروب هارا ازبین می برد.

-         خرما ملین طبیعی است.

-         ارزش غذایی خرماازگوشت بیشتراست وسه برابرماهی ارزش غذایی دارد.100گرم

-         خرما یک ماده ی مغذی ومقوی برای ورزش کاران وجهادگران است.

-         خرما معده را آماده پذیرش غذامی کند.

-         خرما غذای مناسبی است برای فعالیت های سنگین بدنی ،زیراانرژی(کالری)زیادی دارد.100گرم خرما = 384کالری

-         خرماداروی شفابخش برای همه بیماری هاست حتی بیماری دیابت

-         درقرآن کریم،خرما،انگور،اناربا هم ذکرشده همچنین خرما با روغن زیتون کنارهم ذکرشده است.

-         ازخرماوشیره خرمامی توان انواع شیرینی ها تهیه نمود:به عنوان مثال درعربستان 28نوع شیرینی ازخرماتهیه می شود.

-         اخیراَ ماده ای به نام دیستولنس(Distulence)درخرماکشف کرده اندکه بهترین داروی ضدحساسیت وآلرژی به شمارمی آید.

-         املاح قلیایی که درخرما وجوددارد موجب می شودکه اسیدخون به خاطرافراط در خوردن گوشت بالا رفته کاهش یابد.

-         خرماغنی ترین میوه پتاسیم وفسفرداراست به طوری که از100گرم خرما648میلی گرم پتاسیم و63میلی گرم فسفروجوددارد.

-         خرماحاوی قندساده است که زودهضم وجذب می شود(15-10دقیقه)

-         خرمامعدن نامیده می شودزیراعناصرمعدنی زیادی مثل فسفر-کلسیم – منیزیم –آهن- سدیم- گوگرد- کلرو...درآن وجوددارد.

-         با توجه به خواص یادشده خرما بهترین ماده برای تغذیه دانش آموزان درمدارس است.

 

حکمت افطاری با خرما(خرما وافطاری )

 

دراحادیث متعددی ازرسول اکرم صلی الله علیه وسلم روایت شده که ایشان تأکید فرموده اندکه روزه داربا چنددانه خرما افطارنمایدوخودپیامبرهم اینچنین عمل می نمودند حال جای این سؤال است که چه حکمتی درآن نهفته است که پیامبرصلی الله علیه وسلم تأکیدفرموده است؟(در اين رابطه به مقاله : حكمت افطاري با خرما. در سايت تابش مراجعه نماييد )

 

بهترین روش مصرف خرما

 

خرما را به هرگونه که مایل بودمی توان مصرف نمودامابرای جذب عناصروویتامین های آن بهتراست آن را با چربی های طبیعی مثل روغن زیتون یا روغن وکره حیوانی مصرف نمود،زیرا اکثرویتامین های خرما محلول درچربی هستند((A-D-Eوبرای جذب آن بایدچربی موجودباشدبه همین خاطر خداوند در قرآن کریم خرما را همراه با روغن زیتون ذکرکرده وپیامبرصلی الله علیع وسلم اکثراَ آن را با کره (روغن)حیوانی میل می فرمود.

همچنین بسیارمفیدومناسب است که خرما را همراه با کنجد یا مغزبادام یا همراه با کشک مصرف نمودزیرا به دلیل این که خرما محتوی ویتامین Dمی باشد به جذب کلسیم آن موادکمک می کند.

بهتراست بعدازمصرف غذاهای سردی بخش مثل ماهی،عدس و...چند دانه خرما مصرف نمود تا تعادل گرمی وسردی برقرارشود وشخص احساس ناراحتی نکند وبیمارنشود.

احتیاط

افرادی که دموي مزاج هستند یا طبعشان گرم است نباید در مصرف خرما زیاده روی کنند زیرا امکان دارد موجب زخم دهان ، درد دندان های پوسیده یا ناراحتی های کبدی شود.همچنین کسانی که چاق هستند وفعالیت بدنی سنگینی ندارند کمترخرما مصرف کنند.

 

ملاحظه:

 

برای کاهش گرمی خرما می توان خرما را همراه انار،لیموترش،خیارسبز،هندوانه ویا کشک مصرف نمود.افرادی که طبعشان گرم است می توانند این گونه خرما مصرف نمایند.

-         منابعی که درتهیه این مقاله ازآن استفاده شده است

1-      قرآن کریم

2-      التمرغذاء ودواء     تألیف:احمدسالم بادویلان  چاپ:دارالحضارة للنشروتوزیع ریاض1426

3-      صحتک ومرضک فی طعامک   تإلیف:فئوادعبدالعزیزاحمدالشیخ  چاپ:دارالنشرللجامعات1427

4-      رازشفاء    تألیف :احمدمختاری نیا    انتشارات امیدمهر 1388

5-      معجزات درمانی میوه ها     تألیف:دكتر محمد دريايي   نشر حاذق 1386

6-      گیاهان دارویی                تألیف :کاظم کیانی     انتشارات زرقلم 1386

7-      پانزده روز تا سلامتی      تألیف:استادجمشیدخدادادی     نشرسهروردی 1386

8-      طب النبوی                تألیف:ابن القیم الجوزی

برگرفته از سایت تابش    http://www.tabesh.net

اطلاعات بیشتر:http://www.pezeshkan.org/?p=12494

+ نوشته شده در  سه شنبه 28 اردیبهشت1389ساعت 8:16  توسط یاس سپید  | 

خواص سیب

مفیدترین میوه

سیب

در هر یک عدد سیب، دو برابر چای، سه برابر پرتقال و بیش از هشت برابر نسبت به موز آنتی اکسیدان وجود دارد.

دانشمندان استرالیایی بعد از تحقیقات همه جانبه و بی شمار به این نتیجه رسیده‌اند که بیشترین میزان مواد مفیدی که نه تنها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، بلکه انسان را از ابتلا به بیماری‌های عروقی و قلبی در امان نگاه می‌دارد، در سیب موجود است.

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، به گفته کارشناسان، سیب به لطف وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در خود، اثرات مطلوب و مفیدی بر بدن انسان به جای می‌گذارد.

در هر سیب دو برابر بیش از چای، سه برابر بیش از پرتقال و بیش از هشت برابر نسبت به موز آنتی‌اکسیدان وجود دارد.

پیش از این، دانشمندان آمریکایی ثابت کرده بودند که مصرف همیشگی سیب و آب سیب، از تخریب سلول‌های مغزی که موجب فراموشی خاطر می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

سیب ، معجزه طبیعت

  سیب ، معجزه طبیعت (2)

در طب چینی اعتقاد براین است که سیب حرارت را می زداید و اثر خنک کننده در ریه ها دارد. " اسید مالیک " و" تار تاریک " در سیب سبب مهار رشد باکتری های بیماری زا در لوله گوارش می شود.

در هندوستان ،خوردن میوه سیب برای جلوگیری از یبوست ،متداول می باشد. سیب مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می شود و خوردن آن برای نقرس، روماتیسم وتصلب شریان ها مفید است. ویتامین های سیب ، بیشتر در پوست آن قرار دارد،بنابراین اگر سیب با پوست خورده شود (البته برای اشخاصی که ازلحاظ وضع معده، اجازه خوردن پوست سیب خام را داشته باشند) مفیدتر است. در مناطق خاور دور در جوشانده های برگ سیب از پوست میوه سیب به صورت خشک شده یا تازه نیز می ریزند تا آن را مطبوع سازد.

مصرف سیب رسیده  آبدار تازه برای ورم حاد روده اطفال، اسهال خونی و تب های حصبه ای مفید است.

پوست سیب خشک شده به صورت جوشانده برای رفع ورم مفاصل، روماتیسم و ناراحتی های کلیه که منجر به کاهش ادرار می شود بسیار مفید است ،زیرا مدر بوده و دفع اسید اوریک را تسهیل نموده و فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم می کند .

برای تهیه جوشانده پوست خشک میوه سیب ،10گرم پوست برای 100گرم آب که در15دقیقه جوشیده شود، مصرف می شود.

خوردن سیب پس از صرف غذا، برای تقویت لثه ها مفید است.

  سیب ، معجزه طبیعت (2)

- مصارف ویژه:

- بیماری قلبی:

تعداد زیادی از مطالعات نشان داده است که غذاهای حاوی مقادیر زیاد(کوئرستین) از قبیل سیب ، سبب بهبود فالعیت آنتی اکسیدانی خون و کاهش میزان تخریب کلسترولLDL به علت اکسیداسیون می گردند. این تحقیقات همچنین ثابت نموده اند که افراد دارای مصرف بالای کوئرستین، کمتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی قرار دارند.این مشاهدات به اثرات ضد تصلب شرایین وضد لختگی خون در کوئرستین سیب تصریح نموده است.

- بالا بودن کسترول خون:

سیب حاوی مقادیر خوبی از نوعی فیبر به نام (پکتین) است پکتین از دسته فیبرهای محلول است. یعنی زمانی که مرطوب می شود، چسبنده و غلیظ میگردد. مطالعات کنترل شده مختلف نشان داده است که افزودن پکتین به رژیم غذایی منجر به کاهش متوسطی در سطح کلسترول خون می شود. علت این امر ممکن است اتصال یافتن پکتین سیب به اسیدهای صفراوی باشد که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.البته باید توجه شود که تنها پکتین نمایانگر قدرت کاهش کلسترول سیب نیست وسیب صرف نظر از داشتن پکتین،با سایر موادی که دارد،خود یک کاهنده نیرومند کلسترول است وحتی نیروی کلسترول زدایی آن ، از تمام پکتینی که از یک سیب خارج می شود بیشتر است.

- سرطان:

مطالعات تجربی بر روی نمونه های سلول تومور انسانی چنین پیشنهاد می کند که مقادیر نسبتا"زیاد کوئرستین می تواند برخی از سرطان ها رامتوقف نماید. مطالعات جمعیتی در دنیا،با این وجود ، تاکنون تأثیر حفاظتی رژیم های غنی از این ماده را برابر سرطان ها نشان نداده است .در عین حال ،برخی تحقیقات چنین نشان می دهد که کوئرستین به طور خاصی می تواند برای افراد سیگاری مفید باشد مواد سرطان زای تنباکو سبب تخریب دیواره مثانه می شوند و بدین ترتیب موجب رشد سلول های سرطانی می گردند. چنین کشف شده است که افراد سیگاری که مصرف کننده مقدار زیادی فلاونوئیدها از جمله کوئرستین موجود در سیب هستند ،از تخریب دیواره مثانه ناشی از تنباکو حفاظت می شوند .

 

- دیابت

پکتین موجود درسیب می تواند کمک به حفظ سطح قند خون به طور ثابت نماید. قندهای طبیعی موجود در سیب به آهستگی هضم و جذب می شوند، بخشی از این امر می تواند ناشی از تأثیر پکتین باشد که در دستگاه گوارش تشکیل ژل می دهد.افزایش آهسته در سطوح قند خون پس از مصرف سیب ،به این معناست که سیب "شاخص گلیسمیک" پایینی دارد. بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری دیابت ، سیب به طور خاص مفید است.لازم به توضیح است که شاخص گلیسمیک اندازه ای است که تعیین می کند،پس از خوردن غذا قند خون با چه سرعتی بالا می رود.این امر نشان می دهد که به رغم وجود قند طبیعی در سیب،خوردن سیب در افزایش سریع قند خون اثر نمی گذارد.

- فشار خون بالا:

سیب در کاهش فشار خون نیز موثر است .یکی از مطالعات علمی جالب که در این زمینه به عمل آمده نشان می دهد که حتی بوییدن آن نیز فشار خون را کاهش می دهد.

- سرماخوردگی:

بررسی های علمی نشان داده است که ویروس ها نمی توانند در عصاره سیب مدت زیادی زنده بمانند. برای مقایسه قدرت ویروس کشی سیب با عصاره 18نوع میوه دیگر در آزمایشی معلوم شد که عصاره سیب،انگور و چای دارای قوی ترین امکان نابودی ویروس ها هستند. پژوهشگران متوجه شده اند اشخاصی که بیشتر از دیگران سیب می خورند ،کمتر به سرماخوردگی و ناراحتی های قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شامل عفونت های مربوط به بینی،حنجره و نای مبتلا می شوند.

-چاقی:

خوردن سیب با پوست ،سطح قند خون را به آهستگی و برای مدتی بالا نگه می دارد ، لذا پس از خوردن سیب کامل ، شخص احساس سیری بیشتری می کند ، بنابراین برای کاهش وزن بهتر است خود سیب به طور کامل و طبیعی خورده شود .

منبع : سایت تابناک و تبیان
مطالب بیشتر
+ نوشته شده در  یکشنبه 22 فروردین1389ساعت 14:11  توسط یاس سپید  | 

خواص انار

 فايده انار

انار

حضرت محمد (ص) فرموده اند: "هرکس انار بخورد، کينه و دشمني را از خود دور کرده است."

انار اولين بار در شرق ايران يافت شد و  بعد به هندوستان، آفريقا، چين، اروپا و آمريکا برده شد.

براي هزاران سال انار به عنوان گنجينه قدرت شناخته مي شد. انسان ها براي زيبا تر شدن از اين ميوه استفاده مي کردند. در مصر، مردگان را با انار دفن مي کردند.

در چين، هسته انار را شکر مي زنند و در جشن عروسي براي خوشبختي عروس و داماد آن را مي خورند.

انار جزوي از نشانه و سمبل نجابت در مردم اسپانيا است.

انار سمبل باروري و ازدواج است.

انار به عنوان رنگ براي پارچه استفاده مي شود.

حال 12 فايده مهم و اصلي انار را براي شما بيان مي کنيم.

1- انار و خاصيت آنتي اکسيداني

تحقيقات نشان داده است که انار 3 برابر چاي سبز، آنتي اکسيدان دارد. لازم به ذکر است که نقش آنتي اکسيدان ها، حفاظت از بدن در برابر استرس ها، آلودگي هاي شيميايي و ميکروبي، بيماري قلبي و سرطان هاست.

2- انار و قلب و عروق

آب انار جلوي تصلب شرايين و بيماري قلبي را مي گيرد.

انار، از کلسترول بد( LDL) در  برابر اکسيده شدن محافظت مي کند.

آب انار همانند آسپيرين عمل مي کند.

انار

آب انار از به هم پيوستن پلاکت هاي خوني جلوگيري مي کند، پس مانع از لخته شدن خون مي گردد.

انار موجب کاهش فشار خون بالا مي گردد.

آب انار باعث کاهش چربي خون مي شود.

تحقيقات نشان داده است که اگر روزي سه چهارم ليوان آب انار بنوشيد و اين کار را مدت 3 ماه انجام دهيد، مقدار اکسيژن بيشتري به قلب مي رود و باعث سلامتي قلب مي شود.

آب انار، جلوي تخريبات DNA و بيماري هاي حاصل از تخريب آن را مي گيرد.

3- انار و سرطان

آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک مي کند.

انار از سرطان پروستات جلوگيري مي کند و يا رشد آن را آهسته مي کند.

از سرطان پوست نيز جلوگيري مي کند.

4- انار و ديابت

قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب ديگر ميوه ها است. از اين نظر بيماران مبتلا به ديابت بايد در مصرف آن احتياط کنند و در اين مورد با پزشک خود مشورت کنند.

5- انار و کليه

انار، از بي نظمي و اختلال در کار کليه ها مي کاهد و به طور کلي ادرارآور است.

6- انار و بيماري آلزايمر

افرادي که در هفته 2 ليوان يا بيشتر آب انار مي نوشند، احتمال پيشرفت و بروز آلزايمر در آن ها نسبت به افرادي که در هفته نصف ليوان آب انار مصرف مي کنند، 76 درصد کمتر است.

7- انار و بيماري هاي عفوني

دانه هاي انار

انار از تعداد کرم هاي روده مي کاهد.

در هنگام تب، به بيمار، انار يا آب آن را بدهيد، چرا که در رفع تشنگي بسيار مفيد است.

انار براي گلودرد بسيار مفيد است.

شمايي که سرما مي خوريد، آب انار براي شما دواست.

با نوشيدن آب انار، بيماري هاي عفوني را از بدن دور کنيد.

8- انار و پوست

هسته انار از پيرشدن پوست جلوگيري مي کند.

اگر مي خواهيد جوان بمانيد، انار مصرف کنيد، زيرا خوردن انار باعث مي شود که 6 سال جوان تر به نظر آييد.

9- انار و گوش و چشم و دندان و صدا

انار و عسل براي گوش درد مفيد است.

انار و آب انار براي بهبود بينايي و جلوگيري از ضعيف شدن چشم خوب است.

انار از خرابي دندان و لثه جلوگيري مي کند.

آب انار براي صداي گرفته و خشن مفيد است.

10- انار و بارداري

مادران باردار روزانه نصف ليوان آب انار مصرف کنند تا از زود به دنيا آمدن و از صدمات مغزي در نوزاد خود جلوگيري کنند.

انار منبع خوب ويتامين هاي A ، E، C، B3 و  اسيد فوليک، پتاسيم و فيبر است.

يک ليوان آب انار، 40 درصد ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را فراهم مي کند. 

11- انار و يائسگي

انار موجب کاستن استرس و پريشاني ناشي از يائسگي مي گردد.

12- انار و کاهش وزن

انار موجب هضم بهتر مواد غذايي مي گردد.

آب انار براي بهبود اشتها نيز مفيد است.

دقت کنيد که آب انار بدون شکر و فاقد فروکتوز( نوعي قند) براي کاهش وزن مفيد است.

شمايي که قصد کاهش وزن داريد، به جدول زير دقت کنيد:

يک واحد انار که معادل يک عدد انار متوسط يا 154 گرم انار است، مواد مغذي زير را دارد:

 

مواد مغذي موجود در انار

مقدار

آب

  124/69گرم

انرژي

105 کالري

پروتئين

1/46  گرم

فيبر

0/9  گرم

قند

25/52  گرم

کلسترول

0  ميلي گرم

 

آب انار تازه بهتر است يا آب انار پاستوريزه يا بسته بندي شده در پلاستيک؟

آب انار تازه که خود فرد مي گيرد، بسيار بهتر از آب انار پاستوريزه است. آب انار واقعي داراي ويتامين و املاح است. آب انار حدود 16 درصد نياز فرد به ويتامين C را تامين مي کند و همچنين منبع خوب ويتامين B5 ، پتاسيم و آنتي اکسيدان است.

حرارت زياد در حين پاستوريزه کردن، موجب از بين رفتن مقداري از مواد مغذي موجود در انار مي شود.

خوشبختانه امروزه، همه ي ما از مضرات نگه داري مواد در ظروف پلاستيکي آگاه هستيم. قوطي پلاستيکي، مواد شيميايي را به محتويات داخل قوطي تزريق مي کند که اين مواد براي سلامتي خطرناک است.

به جاي داروهاي شيميايي براي سلامت قلب بهتر نيست که از اين ميوه گرانبها استفاده کنيم؟

به راستي مي توانيم سلامتي و خوشحالي خود را با انار تضمين کنيم.

پس بياييد از هم اکنون انار را جزو برنامه غذايي روزانه ي خود قرار دهيم.

http://www.tebyan.net

+ نوشته شده در  یکشنبه 22 فروردین1389ساعت 14:2  توسط یاس سپید  | 

خواص به

در احادیث آمده است که پنج میوه از بهشت آمده است: انار ، سیب ، به ، انگور و رطب

خصوصیات کلی به

به

سرزمین میوه به، بین دریای خزر و دریای سیاه است، جایی که رشته کوه های کاکاسس (Caucasus) ، شمال ترکیه را به ایران پیوند می دهد.

بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می روید. درخت به، برای رویش به دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد احتیاج دارد. در بهار گل های درخت به درمی آیند که رنگ صورتی یا سفید هستند. به، جزو خانواده گلابی و سیب می باشد. ظاهر میوه به، شبیه سیب زرد یا گلابی است.

مزه و طعم میوه به، شبیه سیب است. میوه به کمی خشک، سفت، ترش و شیرین می باشد. مارمالاد، مربا و ژله به بسیار فراوان است.

میوه به همانند سیب، در حین پختن پکتین تولید می کند. پکتین باعث سفت شدن به می شود.

زمانی که چینی ها دارچین و ریواس را و هندی ها نارگیل را برای تجارت می بردند، ایرانی ها (به خصوص اصفهانی ها) به، سیب و زعفران را به کشورهای دیگر می بردند.

در کشورهای خاورمیانه میوه به، یک غذای معمول بود که هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شد.

اگر میوه به نرسیده باشد، آن را در دمای اتاق قرار می دهند تا تمام میوه به رنگ زرد درآید و بو دار شود.

حال اگر می خواهید میوه به رسیده را چند روز نگه دارید، آن را در یخچال قرار دهید، ولی به را کنار سیب یا گلابی نگذارید، زیرا ممکن است بوی خوش آن بر روی میوه های دیگر اثر بگذارد.

میوه به را به صورت آبپز و بخارپز تهیه کرده و به عنوان غذا یا دسر مصرف می کنند.

عقاید مردم در مورد میوه به

* در زمان قدیم، زنان دانه به را می کوبیدند و در مقداری آب خیس می کردند و از لعاب به دست آمده ی آن، برای لوله کردن مو و صاف نگه داشتن آن استفاده می نمودند.

به

* در یونان، افراد به عنوان تشریفات ازدواج از میوه به استفاده می کردند. آنها میوه به را به طرف ارابه عروس و داماد پرت می کردند. آنها بر این عقیده بودند که میوه به نشانه ای از باروری است و آن را به الهه عشق خود تقدیم می کردند.

* در روم یکی از طبیعی دان ها، میوه به را با نام های سیب طلایی، سیب گنجشکی و همینطور سیب مست خوانده بود.

* یک نظریه در مورد به این بود که اگر زنان باردار میوه به را زیاد بخورند، بچه آنها نابغه خواهد شد.

* به علت آنکه میوه به دارای خاصیت اسیدی است، در کشورهایی مثل آلمان و آفریقای جنوبی که غذاهای چرب بیشتر می خورند، شناخته شده است.

* اروپایی ها بر این باورند که میوه به، به هضم گوشت کمک می کند، به همین دلیل با گوشت های چرب، به سرو می شود.

مواد مغذی موجود در به

میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم ، قند و ویتامین C می باشد. این میوه فاقد چربی است.

به طور کلی، یک عدد میوه به با وزن 92 گرم، دارای 52 کیلوکالری، 0/37 گرم پروتئین، 0/09 گرم چربی ، 14/08 گرم کربوهیدرات ، 1/7 گرم فیبر و 0 میلی گرم کلسترول می باشد. بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است. بیشترین ویتامین ها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A می باشد.

فواید خوردن به:

اثرات مثبت بر فکر و ذهن

به خرد شده

تجدید و احیای روحیه

خوشحال بودن

از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها

تقویت کننده قلب، کبد و معده

مفید برای زخم معده

تحریک کننده اشتها

نرم کننده سینه

ادرارآور

کمک به هضم غذا

جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.

از بین برنده بوی بد دهان

خوشبوکردن اتاق

مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.

ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.

کمک به پایین آوردن کلسترول خون

کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم

کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C

تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.

خواص آب به

جلوی خون ریزی را می گیرد.

جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.

سردرد را برطرف می کند.

از بین برنده تشنگی می باشد.

به دانه

خواص هسته میوه به (به دانه)

برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.

ضد تب

مفید برای اسهال

لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.

جویدن به دانه برای رفع کندی دندان ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها مفید است.

روغن به را چگونه می توان به دست آورد و چه خواصی دارد؟

به را کاملا بپزید و آب آن را بگیرید و آن را با روغن زیتون بجوشانید، آن قدر که آب آن تبخیر شود و فقط روغن بماند. به این ترتیب روغن به بدست می آید.

مربای به

روغن به، برای جلوگیری از عرق کردن، سرگیجه، وزوز گوش و تقویت معده و کبد و قلب بسیار مفید است.

خاصیت مربای به

مربای به با عسل برای سلامتی بسیار مفید است و برای تقویت سینه استفاده می گردد.

خدا را شکر که همه نعمت در اختیار ما گذاشته است. این ما هستیم که قدر این نعمات را باید بدانیم.

http://www.tebyan.net

+ نوشته شده در  یکشنبه 22 فروردین1389ساعت 13:59  توسط یاس سپید  |